TEKNAMOTOR SKORPION 350 RB

Alap felszereltség:

 • Tengely 25 km/h-ig.
 • Kézzel összecsukható adagoló ajtó lánctalp nélkül.
 • Kidobócső csiga forgatással 360°, terelőlap.
 • Modern LED közúti világítás.
 • TLT.
 • Saját hidraulika rendszer.
 • Túlterhelés elleni No–stress rendszer üzemóra számlálóval.

Leírás

Teknamotor Skorpion 350 RB dobos aprítógép

Skorpion 350 RB dobos faaprítótógép működtetéséhez min. 100 LE (540 ford/perc) teljesítményű traktor szükséges. Figyelembe véve az aprítandó anyag 25 cm-ig terjedő nagy kiterjedésére, az aprítógépet javasolt mechanikus fahulladék adagolóval alkalmazni, hidraulikus daru (emelő) segítségével. Az alapfelszereltségben megtalálható a rögzítéshez használható alaplap. A nagy terjedelemű fa adagolás sem okoz a gépnek problémát, a garat mérete( 375 x 340 mm) lehetővé teszi az elágazó galyak és egyéb nagy térfogatú fahulladék aprítását.

Az aprítógépben alkalmazásra került fabehúzó rendszer, amely a lengőkarra épített fabehúzó és leszorító fogasgörgőből áll (380 mm átmérőjű), valamint adagoló asztalból fogas lánctalpas adagolóval (680 mm hosszúságban), amely előtt kézzel zárható adagoló ajtó található. A mechanikai adagoláshoz az aprítógép felszerelhető hidraulikusan felcsukható 600 mm hosszú kiegészító lánctalpas adagolóval.

Műszaki adatai:

SKORPION 350 RB

Méretek (hossz x szélesség x magasság) [mm]

≈4000 x 2260 (2760)* [2650 alap kidobó cső] [2670 (4000)* összecsukott kidobó cső]

Tömeg [kg]

2450 hidraulikus daru nélkül**

Anyag átmérő [mm]

törzs 250-ig

Kések száma [db]

4 vágó + 1 álló

Adagolási sebesség [fm/perc]

21 -ig

Apritás teljesitménye [m3/ó]

16 -ig

Apríték szélessége [mm]

28 mm-ig anyag függvényében

Adagolás fajtája

görgő és lánctalpas adagoló hidraulikus meghajtással

Vágódob átmérője [mm]

520

Adagolótorok mérete(szélesség x magasság) [mm]

375 x 340

Lánctalp hossza [mm]

asztal 680, (ajtó 600)***

Rosta (szem)

30×30 lub 50×50

Vontató minimális teljesítménye [LE]

100

 

()* – méret kinyitás után.
()** – a tömeg függ az aprítógép felszereltségétől.
()*** – opcionális lehetőség.

A fabehúzó rendszert hidraulikus szivattyú táplálja, ami az aprítógép alapfelszereltségét képezi. A görgő és a lánctalp vezérlése, erről a szivattyúról történik hidraulikus motorokkal a reduktorokkal együtt.

A 4 vágókéses rendszer alkalmazása a dobon, szektor rendszerben elhelyezve (a dob egy fordulata egy teljes vágásra), biztosítja az aprítógép széleskörű lehetőségeinek elérését a vontató teljesítményének viszonylagosan alacsony értéke mellett. A kések felépítése lehetővé teszi azok élezését a használatuk során a teljes hosszúságtól akár 55 mm-rel is, és ezzel egyidőben megnövekszik azok élettartama.

Az egységes méretű apríték biztosítása a vágódob alatt elhelyezett rostának köszönhető. A rosta alól az apríték eltávolítását két csigaszállító végzi a kidobó ventilátorhoz, amelynek segítségével az kidobásra kerül a kidobó csövön keresztül. Az aprítógépben alkalmazott kidobócső kézzel fordítható el 360°-ban, csigafordító segítségével (az aprítógép felszerelhető hidraulikusan összecsukható kidobó csővel, automatikus elfordítás vezérléssel 240°-ban, Joystick segítségével kivitelezve).

Az faíprítékoló szerkezete egytengelyű alvázra épült, ami lehetővé teszi a gép vontatását bármilyen úttípuson. A tipikus egytengelyű fék nélküli vontatás alkalmazása lehetővé teszi a Skorpion 350 RB számára a közlekedést 25 km/h-ig. Felszerelhető még ezen kívül rugózott felfüggesztésű tengellyel (40 km/h-ig) vagy pneumatikus felfüggesztéssel (80 km/h-ig) – mindkét tengely pneumatikus fékkel rendelkezik.

Az adagoló asztal elhelyezése 90°-ban a közlekedéskor lehetővé teszi az aprítógép és utánfutó egyidejű vontatását egy vontató segítségével (az aprítógép rendelkezik automatikus vontató kapcsolóval).

A Skorpion 350 RB faaprítógép alapfelszereltségét képezi az Európában a legmodernebbnek számító No-stress rendszerek egyike. Automatikusan megelőzi a meghajtó rendszer túlterhelését az adagoló rendszer pillanatnyi megállításával.

A fahulladékból származó apríték felhasználható tüzelőanyagként, bútorlap gyártás alapanyagaként, vagy továbbfelszanálásra kalapácsos malmokban.

A Skorpion 350 RB aprítógép megvásárlása optimális megoldás cégek és vállalatok számára, akik tevékenységüket modern és ökológiai irányba fejlesztik.

 

Alap felszereltség:

 • Tengely 25 km/h-ig.
 • Kézzel összecsukható adagoló ajtó lánctalp nélkül.
 • Kidobócső csiga forgatással 360°, terelőlap.
 • Modern LED közúti világítás.
 • TLT.
 • Saját hidraulika rendszer.
 • Túlterhelés elleni No–stress rendszer üzemóra számlálóval.

Opcionális felszereltség:

 • Rugózott (40 km/h-ig) vagy pneumatikus felfüggesztésű tengely (80 km/h-ig), a tengelyek felszerelve pneumatikus fékkel.
 • Hidraulikusan összecsukható adagoló asztal (ajtó) adagoló lánctalppal.
 • Hidraulikusan összecsukható kidobó kémény automatikus elfordítás vezérléssel 240° és terelő lappal.
 • Kidobó kémény magasító.
 • Hidraulikus daru (gém).
 • Vezérlés Joystick segítségével.

 

Működés közben megtekinthető:

https://www.youtube.com/watch?v=gkpCRnLNkvM