METALERG EKOPAL RM

Speciális Szalmaelgázosító Kazán

Leírás

Speciális Szalmaelgázosító Kazán

METALERG EKOPAL RM bála tüzelésű kazánok

Az EKOPAL RM kazánok szalma, fa, fahulladék, energia fűz és egyéb biomassza anyagok elégetésére szolgálnak.

.A kazánok maximális teljesítménye 700 KW, de akár 2 db EKOPAL  RM 03-2 egységet  sorba állítva , 1,5 MW kapacitás is elérhető  Kotły spalają paliwo szybko iz dużą sprawnością. A nagy hatékonyság érdekében az égést egy processzor vezérli mely mindig optimális feltételeket biztosít az égéstérben. A gázok egy hőcserélőn keresztül jutnak a kéménybe.

Az optimális égés érdekében a tüzelőanyag nedvességtartalma 15%. Egy jól megtervezett fűtési rendszer 2-3 kisebb bála elégetésével fedezi egy átlagos családi ház szükséges hőmennyiséget.

Az EKOPAL RM kazánok már sok esetben bizonyítottak mert, rengeteg gazdaságnál sikerült a fűtési költségeket leszorítani. Egy 200m2-es ház esetében egy teljes szezonban elegendő megközelítőleg 7-8 tonna szalma elégetése mely, többnyire 3 hektáron begyűjthető.

Az EKOPAL RM alacsony hőmérsékletű kazán (maximum kimeneti víz hőmérséklet 95°C), nyitott rendszerű puffer tartállyal. Az EKOPAL RM kazán a következőkből áll: szalma égetésre alkalmas elgázosító kamrából (EKOPAL RM 03-2 Ø 180cm x 150 cm maximum méretű körbálára), a keletkezett gázt elégető kamrából illetve a kétsoros csöves hőcserélőből. A kazánban működik egy  áramlás elleni rendszer. A kazánban egy speciális háromszög alakú tűzálló elem van felszerelve, az ajtó belseje és a gáz égető kamra alsó része szintén tűzálló anyaggal van burkolva. A befúvott levegő két felé van elosztva. Az egyik része a szalma égető kamrába megy és az elgázosítást segíti, a másik része a gáz égető kamrába jut és ott segíti a CO elégetését CO2-vé. Ebben a rendszerben biztosítva van az előzetes szalma gázosítás és a végleges gáz égetés. Ennek eredménye az alacsony szén-monoxid (CO) tartalom a füstgázban. A szalma égető kamrába befúvott levegő nem engedi por kiszivárgását a szalma égető kamrából és ez csökkenti a por mennyiségét a füstgázban.

Az EKKOPAL RM kazánok a ventilátorban automatikuson szabályozó fojtószeleppel illetve mikroprocesszoros vezérlő rendszerrel vannak felszerelve. Szabályozó vezérli a szalma égetési folyamatát az optimális paraméterek szerint, irányítja fojtószelepet, a ventilátor és a keringő szivattyú működését a kazán-puffertartály rendszerben.