DRZEWICZ SC TÍPUSÚ SZÁRÍTÓ

Drzewicz SC szakaszos üzemű, gyors és egyszerű beüzemelésű mobil szárító

SC típusú szárítók

Az SC típusú szárítók szakaszos üzemű mobil szárítók, melyek alkalmasak kukorica, gabonák, napraforgó és repce szárítására. Ezek a berendezések már bizonyítottak a lengyel és a külföldi piacokon is. Kialakításuk lehetővé teszi a könnyű szállítást. Jellemzően alacsony villamos energia igényük (11 kW, 22kW) mellet csak traktor TLT-ről is üzemeltethetőek.

A párologtatóval egybe épített gázégő lehetővé teszi a folyékony gázzal történő üzemeltetést alacsony hőmérsékleten is.

A gázzal történő szárítás az élelmiszerek szárítását is lehetővé teszi hőcserélő nélkül is.

Leírás

Két féle rostával kérhetők a palástok:

Az 1,4 mm (horganyzott és porszórt) lyuk mérettel lehet szárítani a kukoricát, búzát, napraforgót és a repcét is.

A 2,4 mm (rozsdamentes acél) rostaméret a kukorica, búza és a napraforgó szárítására alkalmas. Itt kevésbé rakódik le a por a rosta felületen, így a jobb légáramlás miatt hatékonyabb a szárítás.

Minden modell rendelkezik egy belső rostával, kialakított központi kenő hellyel valamint az elektromos motorok traktor TLT-re váltásának a lehetőségével. A 2,75 m-es fogadó garat összecsukható. Az SC-245, SC-345 és az SC-545 típusok axiál  ventillátorral, míg az SC-600 és SC-800 modellek az alacsonyabb zajszint érdekében radiál ventillátorral vannak szerelve. Mindegyik típushoz kérhető a por leválasztó ciklon.

Működés leírása:

A nedves terményt a fogadó garatban lévő csiga szállítja a központi függőleges csigához, mely feltölti a tartályt. A központi csiga a szárítás közben folyamatosan forgatja a terményt, melyen keresztül áramlik a központi kamrába befújt meleg levegő. A tartály alján két keverő lapát biztosítja a gabona egyenletesebb keveredését. Amikor a termény hőfoka elérte a beállított értéket az égő automatikusan csökkenti a teljesítményét. A szárítás befejeztével a központi csiga jobbra vagy balra kitárolja a szárított magokat a szárító tetején található csúszda segítségével.