TEKNAMOTOR SKORPION 500 RB

A Skorpion 500 RB faaprító megvásárlása optimális megoldás cégek és vállalatok számára, akik tevékenységüket modern és ökológiailag barátságos irányba fejlesztik.

Leírás

Teknamotor SKORPION 500 Aprító Malom

Skorpion 500 RB dobos aprítógép, amit mezőgazdasági vontató működtet legkevesebb 120 LE teljesítménnyel (540÷750 ford/perc). Figyelembe véve az aprítandó anyag méretét, 300 mm átmérőig javasolt. Az aprítógépbe a fahulladék mechanikus adagolása, hidraulikus daru segítségével történik (alapfelszereltségben megtalálható a rögzítéshez használható alaplap). A nagy terjedelmű fa adagolást lehetővé teszi a 550 x 370 mm méretű garat (az elágazó galyak és más terjedelmes fahulladék aprítása sem okoz így gondot).

 

Az faaprítékolóban alkalmazásra került fabehúzó rendszer, amely a lengőkarra épített fabehúzó és leszorító fogasgörgőből áll, 380 mm átmérőjű. Továbbá adagoló asztalból fogas lánctalpas adagolóval 680 mm hosszúságban, A nyílás előtt kézzel zárható adagoló ajtó található. A Skorpion 500 RB szintén felszerelhető hidraulikusan záródó adagoló ajtóval, amelyben szintén felszerelésre kerül a 600 mm hosszú fogas lánctalp.

 

Műszaki adatok:

A BERENDEZÉS TIPUSA

SKORPION 500 RB

Méretek (hossz x szélesség x magasság) [mm]

3870 x 2360 (3000)* x 3025 (4460)*

Tömeg [kg]

3400 hidraulikus daru nélkül**

Anyag átmérő [mm]

törzs 300-ig

Kések száma [db]

6 vágó + 1 álló

Adagolási sebesség [fm/perc]

21-ig

Apritás teljesitménye [m3/ó]

20-ig

Apríték szélessége [mm]

35 mm-ig anyag függvényében

Adagolás fajtája

görgő és lánctalpas adagoló hidraulikus meghajtással

Vágódob átmérője [mm]

520

Adagolótorok mérete(szélesség x magasság) [mm]

550 x 370

Lánctalp hossza [mm]

asztal 680, (ajtó 600)***

Rosta (szem)

30×30 lub 50×50

Vontató minimális teljesítménye [LE]

120

()* – méret kinyitás után.

()** – a tömeg függ az aprítógép felszereltségétől.

()*** – opcionális lehetőség.

 

A fabehúzó rendszert hidraulikus szivattyú táplálja, ami az aprítógép alapfelszereltségét képezi. A görgő és a lánctalp vezérlése erről a szivattyúról történik hidraulikus motorokkal, a reduktorokkal együtt.

A 6 vágókéses rendszer alkalmazása a dobon, szektor rendszerben elhelyezve (a dob egy fordulata egy teljes vágásra) biztosítja az aprítógép széleskörű lehetőségeinek elérését, a vontató teljesítményének viszonylagosan alacsony értéke mellett. A kések felépítése lehetővé teszi azok élezését. A használatuk során a névleges hosszúságtól 55 mm-rel is, és ezzel egyidőben megnövekszik azok élettartama.

Az egységes méretű apríték biztosítása a vágódob alatt elhelyezett rostának köszönhető. A rosta alól az apríték eltávolítását két csigaszállító végzi a kidobó ventilátorhoz, amelynek segítségével az kidobásra kerül a kidobó csövön keresztül. Az aprítógépben alkalmazott kidobócső kézzel fordítható el 360°-ban csigafordító segítségével (az aprítógép felszerelhető hidraulikusan összecsukható kidobó csővel vagy automatikus elfordítás vezérléssel 240°-ban, Joystick segítségével kivitelezve).

Az faaprítógép szerkezete egytengelyű alvázra épült, ami lehetővé teszi a gép vontatását bármilyen úttípuson. A tipikus egytengelyű fék nélküli vontatás alkalmazása lehetővé teszi a Skorpion 500 RB számára a közlekedést 25 km/h-ig. Felszerelhető ezen kívül rugózott felfüggesztésű tengellyel is (40 km/h-ig) vagy pneumatikus felfüggesztéssel (80 km/h-ig) – ezekből mindkét tengely pneumatikus fékkel rendelkezik.

Az adagoló asztal elhelyezése 90°-ban a közlekedés irányára lehetővé teszi az aprítógép és utánfutó egyidejű vontatását egy vontató segítségével (az aprítógép rendelkezik automatikus vontató kapcsolóval).

A Skorpion 500 RB alapfelszereltségét képezi az Európában a legmodernebbnek számító No-stress rendszerek egyike. Automatikusan megelőzi a meghajtó rendszer túlterhelését az adagoló rendszer pillanatnyi megállításával.

A fahulladékból származó apríték felhasználható tüzelőanyagként, bútorlap gyártás alapanyagaként, vagy továbbfelszanálásra kalapácsos malmokban.

A Skorpion 500 RB faaprító megvásárlása optimális megoldás cégek és vállalatok számára, akik tevékenységüket modern és ökológiailag barátságos irányba fejlesztik.

 

Alap felszereltség:

 • Tengely 25 km/h-ig.
 • Kézzel összecsukható adagoló ajtó lánctalp nélkül.
 • Kidobócső csiga forgatással 360°, terelőlap.
 • Modern LED közúti világítás.
 • TLT.
 • Saját hidraulika rendszer.
 • Túlterhelés elleni No–stress rendszer üzemóra számlálóval.

Opcionális felszereltség:

 • Rugózott (40 km/h-ig) vagy pneumatikus felfüggesztésű tengely (80 km/h-ig), a tengelyek felszerelve pneumatikus fékkel.
 • Hidraulikusan összecsukható adagoló asztal (ajtó) adagoló lánctalppal.
 • Hidraulikusan összecsukható kidobó kémény automatikus elfordítás vezérléssel 240° és terelő lappal.
 • Kidobó kémény magasító.
 • Hidraulikus daru (gém).
 • Vezérlés Joystick segítségével.

 

Működés közben megtekinthető:

https://www.youtube.com/watch?v=CjsjGZpwAiw