TEKNAMOTOR SKORPION 350 RBP

Alapfelszereltség:

 • Hidraulikusan összecsukható adagoló asztal adagoló lánctalppal.
 • Hidraulikusan összecsukható kidobócső automatikus elfordulás vezérléssel 240° és terelőlappal.
 • Teljesítmény átvevő tengely.
 • Saját hidraulikus rendszer.
 • Vezérlés hidraulikus elosztó segítségével.
 • Túlterhelés elleni No-stress rendszer munkaóra számlálóval.

Leírás

Teknamotor SKORPION 350 RBP erdészeti utánfutóhoz alkalmazott dobos aprítógép

Skorpion 350 RBP erdészeti utánfutóhoz alkalmazott dobos faaprítógép min. 100 LE (540 ford/min) teljesítményű mezőgazdasági vontatóval működik együtt. Figyelembe véve az aprítandó anyag lényeges méreteit (250 mm átmérőig), az aprítógépet ajánlott mechanikai fahulladék adagolóval, daruval használni. A garat nagy mérete (375 x 340 mm), lehetővé teszi elágazó galyak és egyéb terjedelmes fahulladék aprítását.

Alapfelszereltségként az faaprítékolóban alkalmazásra került fabehúzó rendszer, ami a lengőkarba beépített (380 mm átmérőjű) fogazott fabehúzó és lenyomó görgőből, valamint (680 mm hosszúságú) fogazott lánctalpú adagoló asztalból áll, amely előtt hidraulikusan zárható (600 mm hosszúságú) kiegészítő lánctalppal ellátott adagoló asztal található. Az aprítógéppel való munkavégzés a lánctalprendszer segítségével biztosítja a magas hatékonyságot.

Műszaki adatai:

SKORPION 350 RBP

Méretek (hossz. x szél. x mag.) [mm]

2070 x 2220 (3160)* x 2590 (3710)*

Súly [kg]

2200**

Anygátmérő [mm]

törzs 250-ig

Kések száma [db]

4 vágó + 1 álló

Adagolás sebessége [fm/min]

21 -ig

Aprítás kapacitása [m3/h]

16 -ig

Apríték szélessége [mm]

28 mm-ig anyag függvényében

Adagolás módja

hidraulikus meghajtású görgő és lánctalp adagoló

Dobátmérő [mm]

520

Garat méretek (szél. x mag.) [mm]

375 x 340

Lánctalp hossza [mm]

asztal 680, nyitható asztal 600

Rosta – szem [mm]

30×30 lub 50×50

Traktor TLT min. teljesítmény [LE]

100

()* – méret kinyitás után munkavégzés közben (csak az aprítógép, lábak nélküli méret).
()** – csak az aprítógép súlya.

 

Az faaprító rendelkezik hidraulikus szivattyúval, amely táplája a fabehúzó rendszert. A görgő és a lánctalp meghajtását hidraulikus szivattyúk rendszere végzi a reduktorokkal együtt.

A dobon szektor rendszerben elhelyezett 4 vágókés (a dob egy fordulata egy teljes vágásra) biztosítja az aprítógép kiemelkedő lehetőségeit, a traktor viszonylag kis teljesítménye mellett. A kések szerkezete lehetővé teszi azok élezését a használat során a teljes méretről 55 mm-rel való csökkentését és ezzel egyidejűleg az élettartam meghosszabbítását.

A faaprítékolóban alkalmazásra került rosta 30×30 vagy 50×50 mm lyukméretű, ami biztosítja az egyenletes apríték méretet. A rosta alól az aprítékot két csigaszállító továbbítja a kidobó ventilátorhoz, amely segítségével kidobásra kerül a kidobókéményen keresztül.

A faaprítógép rendelkezik hidraulikusan összecsukható kidobócsővel, Joystick segítségével kivitelezett automatikus elfordítás vezérlővel 240°-ban.

Az aprítógép szerkezete az erdészeti vontatóra erősíthető alaplapra került felhelyezésre. Az aprítógép rendelkezik magasságszabályozós felcsavarható lábakkal. A lábak lehetővé teszik az utánfutóval az aprítógép alá hajtani annak az utánfutóra való fel- és leszereléshéhez.

Ez a megoldás teszi lehetővé az aprítógép vontatását az utánfutóra felszerelt állapotban, és az utánfutóra szerelt daru tökéletesíti az aprítógéppel való munkavégzést.

Az faaprítógép alapfelszereltségéhez tartozik az európai piacon elérhető egyik legmodernebb elekltronikai rendszer, a No-stress. Ami megelőzi a meghajtórendszer túlterhelését, az adagolórendszer automatikus pillanatnyi megállításával. A szerkeszthető túlterhelés elleni No-stress rendszer program lehetővé teszi egyszerű módszerrel a gép működési beállításainak változtatását és annak hozzáigazítását az egyedi igényekhez. A „vastag fa”, „vékony fa” program lehetővé teszi az aprítógép munkamódjai közötti gyors váltást az aktuálisan aprítandó anyaghoz, és ezáltal az aprítógép hatékonyságának növelését. Ez a rendszer rendelkezik beépített munkaóra számlálóval.

A fahulladékból kapott aprítékot fel lehet használni kazánokban való égetésre, nyersanyagként bútorlapok gyártásához, vagy továbbfeldolgozásra kalapácsos malmokban.

A Skorpion 350 RBP aprítógép vásárlása optimális megoldás azon cégek és vállalkozások számára, amelyek tevékenységüket modern és gazdaságos irányba fejlesztik.

 

Alapfelszereltség:

 • Hidraulikusan összecsukható adagoló asztal adagoló lánctalppal.
 • Hidraulikusan összecsukható kidobócső automatikus elfordulás vezérléssel 240° és terelőlappal.
 • Teljesítmény átvevő tengely.
 • Saját hidraulikus rendszer.
 • Vezérlés hidraulikus elosztó segítségével.
 • Túlterhelés elleni No-stress rendszer munkaóra számlálóval.

Opcionális felszereltség:

 • Vezérlés Joystick segítségével.

 

Működés közben megtekinthető:

https://www.youtube.com/watch?v=Hf44fa21tEY