2018 ÁPRILIS – AGROFÓRUM

TYM traktorok Dél-Koreából

A Szal-Agro Kft. tavaly két új telephelyet nyitott, egyet Sárbogárdon, egyet pedig Kisújszálláson. Ám a cég számára a közelmúlt legjelentősebb változása, hogy termékpalettájuk a dél-koreai TYM traktorokkal bővült, amit már az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon is bemutathattak a az érdeklődő gazdálkodóknak.

„A TYM Dél-Korea egyik vezető traktorgyártója, évente több mint 40 ezer darab erőgépet készítenek, így széles palettával rendelkeznek a kis és közepes gazdálkodók számára. Komoly előkészítés és nagy munka eredménye, hogy végül emellett a márka mellett döntöttünk, és megalapozottan bizakodhatunk abban, hogy a partnerség eredményes lesz” – fogalmazott Szalai László ügyvezető, aki hozzátette: a vállalat többek között rizskombájnokat is gyárt, ám azokat nem az európai piacra. A Szal-Agro Kft. számos forgalmazott termékét Lengyelországban gyártják, ahol a TYM traktorok már 8 éve jelen vannak, eddig összesen 1500 ilyen traktort értékesítettek. A döntést, tehát, hogy e márka forgalmazásába belevágjanak, a lengyel tapasztalatok is megalapozták.

A TYM gyárnak Hollandiában található a nagy alkatrészraktára, amire a magyar forgalmazó is támaszkodhat a jövőben, de a tervek szerint hazai készlet is biztosítja
majd a zökkenőmentes alkatrészellátást a magyar felhasználó számára. „Fontos, hogy csak úgy hozhatunk egy traktort a piacra, ha a szerviz- és alkatrészellátás gyorsan és biztonságosan működik. Nekünk ebben a lengyel partnereink is segítenek majd, ahol szintén jelentős alkatrészkészlet áll rendelkezésre”. A Szal-Agro Kft. a TYM traktorokra öt éves, illetve 2000 üzemórás garanciát vállal.

TYM traktorok 130 lóerőig A TYM traktorok jelenleg 23-tól 130 lóerő teljesítményig érhetők el hazánkban, amelyek egyik nagy előnye az egyszerű kezelhetőség, jó
kialakítás. Mindezt a Szal-Agro Kft. szervizesei is megtapasztalták a gyári tanfolyamokon. „Nagyon jó minőségű a hidraulika, a motor, kiváló az erőátvitel, és mindegyik traktorra fronthidraulikát is lehet szerelni. Rendelhető a traktorokra homlokrakodó, a nagyobb típusoknál pedig alapfelszereltség a klíma, valamint a powershift váltó” – fogalmazott a szakember.

A TYM traktorokat Perkins, Mitsubishi, Dae-Dong és Yanmar motorokkal szállítja a dél-koreai gyár, amelyek mindegyike erős, gazdaságos és alacsony fogyasztású. A hidrosztatikus vagy mechanikus sebességváltók széles sebességlépcsőkkel a mászó sebességtől egészen 40  km/h-ig biztosítják a haladást. A fülkék kényelmesek, tágasak, a padozat sík, a kezelőfelület jól kézre áll, tehát a TYM traktorok kényelmi szempontból is megfelelnek a mai kor követelményeinek.