2017 ÁPRILIS – AGRONAPLÓ

2017-05-16 11:55
” Ismerje meg az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok díjazottjait!

Kiosztották a Magyar Állattenyésztését 2017. és a Magyar Növénytermesztésért 2017. Termékdíjak elismeréseit. A pályázatot az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok szervezője, a Hód-Mezőgazda Zrt. hirdette meg a kiállításon részt vevő cégek részére. A díjazott termékekről és szolgáltatásokról az Agro Napló a kiállítás médiapartnereként részletes összeállítást készített.

Magyar Növénytermesztésért Termékdíj 2017.
II. kategória: Technika, technológia
Unicomp Informatikai Kft. –  GrainPatrol® Eco PLUSPLC a Gabonaőr – I. díj
Szal-Agro Kft. –  SAMASZ TWIST 600 rendképző – II. díj

A Szal-Agro Kft az Alföldi Állattenyésztési Napok Termékdíj pályázatán ismételten II. helyezést ért el. A Szal-Agro Kft egy 1998-ban alapított magyar vállalkozás, ami 1998 óta szolgálja ki a magyar mezőgazdaságot. Elsősorban kiemelkedő minőségű lengyel mezőgazdasági gépek forgalmazásával és szervizelésével foglalkoznak.

A termékdíjat nyert Samasz Twist 600 elsősorban azokat az igényes gazdákat célozza, meg akik olyan állattartótelepeket vezetnek, ahol saját maguknak állítják elő a tömegtakarmányt. Másodlagosan, pedig akik bérbe kaszálnak, zöldtakarmányt takarítanak be.

A Twist 600 használata gyors, hatékony és tiszta rendképzést eredményez, mind szalma, széna és szilázsnak szánt zöldtakarmány kultúrában. Használható a traktor első és hátsó három pont felfüggesztésével is. Ha hátul szeretnénk használni, akkor egy egyszerű vonószerkezettel könnyedén megoldható. Elsősorban első felfüggesztésen célszerű használni, így tudja a gép a minden előnyét kihasználni. Ezek közé tartozik, hogy hátul egy időben más gépet is működtethetünk. Tisztább rendet lehet képezni vele, mint a hagyományos rotoros vagy csillagkerekes rendkezelőkkel. Akár 75%-kal tisztább lehet a rendünk, ezáltal jóval tisztább takarmányt kapunk, amelyet az állatok is meghálálnak.

A nagy 6 méteres munkaszélességhez meglepően alacsony súly, mindössze 770 kg párosul. Segítségével pénzt és energiát tudnak megtakarítani, hiszen teljesítménye 6 ha/óra, alacsony teljesítményigény mellett, amit az is bizonyít, hogy már egy kis/közepes teljesítményű 80 lóerős traktorral is üzemeltethető. Ez nagyfogú hatékonyságot eredményez. Ezt a hatékonyságot még tovább lehet fokozni, ha a traktorunk első felfüggesztésén a TWIST 600 rendképzőt, hátul pedig egy bálázót vagy rendfelszedő pótkocsit alkalmazunk. Így még tovább csökkenthető a menetszám. Ennek köszönhetően még több üzemanyagot, és ami még fontosabb, időt takaríthatunk meg. Az sem mellékes, hogy a talajnyomást is jelentősen csökkenthetjük, ha több munkafázist vonunk össze. Kényelmi szempontok sem elhanyagolgatóak, jobb rálátást biztosít az, ha elől használjuk a TWIST 600-t, nagyban megkönnyíti a gépkezelő munkáját. A vezérlése teljesen a traktor fülkéjéből történik. „

Forrás: https://agronaplo.hu/termekinformaciok/samasz-twist-600-rendkepzo

https://agronaplo.hu/termekinformaciok/ismerje-meg-az-alfoldi-allattenyesztesi-es-mezogazda-napok-dijazottjait