2016 JÚLIUS – AGROINFORM

2016-08-23 14:41

A lengyel mezőgazdaságban döntő többségben vannak azok a kisebb és közepes méretű gazdaságok, amilyen méretűek most Magyarországon támogatást igényelhetnek kisméretű szárítóra. Lengyelországban, ezekben a gazdaságokban már bizonyítottak az ott piacvezető DRZEWICZ (ejtsd: dzsevics) szárítók, amelyek több mint 25 éves múltra tekinthetnek vissza.
Most nálunk is elérhetőek kedvező áron a Szal-Agro Kft.-nél akár 10 millió forintos állami támogatással.

A DRZEWICZ szárítókból három különböző típust ajánlunk kiemelten a magyar piacra:

• DRZEWICZ SC sorozat: mobil szárító – gyors, egyszerű beüzemelés,
• DRZEWICZ M 850 sorozat: folyamatos üzemű szárító alacsony energiafelhasználással,
• DRZEWICZ SP sorozat: folyamatos üzemű szárító minimális zaj és porterheléssel, lakott területek közelében is használható.

Szakaszos üzemű mobil szárító:

A DRZEWICZ SC típusú szárítók szakaszos üzemű mobil szárítók 9-22 m3 méretben, melyek alkalmasak kukorica, gabonák, napraforgó és repce szárítására is. A gép különlegessége, hogy üzemeltethető külső áramforrás nélkül traktor TLT-vel hajtva és hálózatról is. Kialakításuk lehetővé teszi a könnyű szállítást. Jellemzően alacsony villamos energia igényük (11 kW, 22 kW) mellet csak traktor TLT-ről is üzemeltethetőek.

A párologtatóval egybe épített gázégő lehetővé teszi a folyékony gázzal történő üzemeltetést alacsony hőmérsékleten is külön párologtató nélkül. A gázzal történő szárítás az élelmiszerek szárítását is lehetővé teszi hőcserélő nélkül is. A szárító rendelkezik egy saját felcsukható fogadógarattal, a kitárolás pedig történhet egyből pótkocsira vagy tárolóba is.

Folyamatos üzemű telepített szárítók:

Mindegyik folyamatos üzemű DRZEWICZ szárító színes, könnyen értelmezhető érintőképernyős kezelővel rendelkezik.

A DRZEWICZ M-850 típusú szárítók szintén szemestermények szárítására szolgálnak, de folyamatos üzemelésre alkalmasak, így a be és kitárolás, illetve a szárítás ideje alatt sem igényelnek leállást. Emellett kivételesen alacsony tüzelőanyag igényűek és egyenletes nedvességű terményt biztosítanak többek között az ellenáramú technológiának köszönhetően is.

A DRZEWICZ M-850 típusú szárítók légfűtő égőfeje fűthető folyékony gázzal, földgázzal vagy biomasszával. A propán-bután gázzal üzemelő szárítók gázpárologtatóval vannak ellátva, ezáltal lehetővé téve a folyamatos üzemelést, a telepített gáztartályok alkalmazásával külön párologtató telepítése nélkül. Hőcserélő alkalmazásakor lehetőség van szalmatüzelésű fűtésre is.

Ennél a szárítónál a magvak hűtése egy külön toronyban történik. A magvak visszahűtése szárításnál nagy jelentőséggel bír a gazdaságosság és tárolhatóság javítása miatt. Ezt a sorozatot négy különböző méretben gyártják és ebből a két kisebb megfelel a pályázatnak.

A Drzewicz SP-100 sorozat ránézésre legszembetűnőbb különbsége, hogy vízszintes elrendezésű.

Ez egy modern szívott rendszerű szárító, amelyet különleges kialakítása lehetővé teszi lakott területen történő üzemeltetésre is. Megfelelő telepítés esetén minimális a működési zaj és a por is teljes mértékben megfogható. Szintén univerzálisan alkalmas mindenféle gabonára, olajos magra. Ezt a szárítót négy teljesítményben gyártják.

Forrás: http://www.agroinform.com/gepeszet/drzewiecz-szaritok-28771-002

Szal-Agro Kft.

Ha további kérdése van, kérem keresse gépértékesítő kollégáinkat:
Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye: Deák Attila: +3620/6161-987

Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy és Tolna megye: Horváth Ákos: +3620/6161-793

Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: Medve Ádám: +3620/3539 401

Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye: Solymosi Zoltán: +3620/6161-966

Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megye: Szabó József: +3620/548-9891

GONDOLKODVA GAZDÁLKODNI!

cím: 3527 Miskolc, Sajó út 4.
tel: 46/505-624, 505-625
fax: 46/509-023
e-mail: info@szalagro.hu
www.szalagro.hu