TYM traktorok

Tekintse meg kínálatunkat a kimagasló minőségű TYM traktorokból!

AgrárgépShow AGROmashEXPO 2020

január 22-25. Talákozzunk a Hungexpon!

TEKNAMOTOR FAAPRÍTÉKOLÓK

2016-10-14 13:50

Beüzemeltük Pusztavacson a harmadik TEKNAMOTOR SKORPION 500 EB faaprító gépünket

 

A Teknamotor cég tevékenységét 1992-ben kezdte. Több éves tapasztalatuk, valamint kitartásunk a faipari megmunkáló gépeket ajánló cégek körében az élmezőnybe juttatta  őket.


A főbb gyártási tevékenységük:

  • Tárcsás és dobos faaprító gépek. Felhasználhatóak a fakitermelés hulladékának aprítására az erdőgazdaságokban, fafeldolgozókban, parkok faállományának gondozásakor, az utak mentén, kertészetekben a fakorona metszése során; energia fűzfa feldolgozásakor, stb.
  • Kalapácskéses őrlőmalmok faaprítékhoz és szalmához
  • Tönkmarók  a fakitermelés után maradó tönkök marásához
  • Szalagos és vibrációs rendszerű adagoló anyagtovábbító szállítóegységek


Termékeik kiemelkedő minősége elősegíti az értékesítés bővülését és a cég fejlődését, továbbá az alkalmazottak folyamatos oktatásának és a felhasználókkal való együttműködésnek köszönhetően képesek  az egyedi elvárásoknak megfelelő berendezések gyártására.

 

A Skorpion EB telepített forgódobos faaprító gépcsalád lapos és kerek nyesedékek, különböző fűrészüzemi és bútorüzemi hulladékok aprítására lett kifejlesztve. A géphez rendelhető vibrációs adagoló asztal és bordás kihordó szalag is. A TEKNAMOTOR cég ezekből a gépekből importőri hálózatán keresztül évente Európa szerte jelentős mennyiséget értékesít. Magyarországi kereskedelmi partnere és garanciális ellátója a Szal-Agro Kft.

 

A SZA-TO WOOD Kft-nél 2016. szeptember végén üzemeltük be a harmadik SKORPION EB daráló gépünket.

A SZA-TO WOOD KFT. 100%-ban magyar tulajdonban működő vállalat. Tulajdonosa két magyar magánszemély. A telephely Budapesttől 40 km-re az M5-ös autópálya mellett  Pest megyében Pusztavacson található. A cég raklap-, fűrészáru-, csomagolóanyag  gyártással és bérfűrészeléssel foglalkozik. Feldolgozó kapacitásuk egy műszakban éves szinten akár a 40 000 m³ rönk-, kivágás-, papírfa feldolgozást is lehetővé teszi. A 2005-ös évben közel 250 000 db egyedi és egyutas raklapot gyártottak le, melynek jelentős részét fumigálták, szárították. A raklapok mellett jelentős mennyiségű fűrészárut, raklap elemet és csomagoló anyagokat is gyártottak.

A gyártás során napi szinten  160 m³ széldeszka keletkezik. Ezt ideáig kalodás tűzifaként értékesítették vagy bérben daráltatták le. Gazdaságossági szempontból előnyösebb számukra az aprítékként történő értékesítés. A lehetőségek ebben igazán a saját darálógép vásárlással nyíltak ki előttük, hisz eddig az árat a bér daráló cég határozta meg. A megvásárolt gép teljesítménye 20m³/óra, ami egy 8 órás műszakban képes ledarálni a naponta képződő széldeszka mennyiséget.

 

Solymosi Zoltán írása